Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Leeuw
Leeuw
© Wereld Natuur Fonds

Wetenschappelijk
Panthera Leo
Engels
Lion
Verspreiding
Afrika, India (Gir Forest)
Voedsel
Grote hoefdieren maar ook hazen en knaagdieren
Leeftijd
15 - 24 jaar
Lengte
1,7 - 2,5 m, staart 1 m
Gewicht
150 - 250 kg
Status
Kwetsbaar

De leeuw is de enige katachtige die in hechte en duurzame familiegroepen leeft.
Meestal bestaat een leeuwengroep uit een stuk of vijf verwante vrouwtjes,
hun jongen en een volwassen man.

De leeuwinnen jagen vaak gezamenlijk op een prooi, de man eist bij het verdelen
van de gevangen buit het leeuwendeel voor zich op.

Een mannetjesleeuw heeft per dag ongeveer 7 kilo vlees nodig, een vrouwtje ongeveer 5 kilo.
De man is ook een stuk groter en heeft imposante manen.
Leeuwen jagen soms ook in hun eentje op kleinere prooidieren.


wnf-Banner