Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Jaguar
Jaguar
© WWF-Canon / Gunther

Wetenschappelijk
Panthera Onca
Engels
Jaguar
Verspreiding
Midden- en Zuid-Amerika
Voedsel
Herten, agoeti's, perkari's en tapirs
Leeftijd
10 - 20 jaar
Lengte
1,1 - 1,9 m staart 45 - 75 cm
Gewicht
40 - 160 kg
Status
Thans niet bedreigd / risico

De jaguar is de grootste kat van Amerika. Hij lijkt op een luipaard maar is steviger gebouwd.
Vooral zijn kop is breder. Een ander verschil is dat binnen de zwarte 'rozetten' op zijn vacht soms
kleinere zwarte vlekken zitten, iets wat bij luipaarden nooit voorkomt.

Jaguars leven vooral in tropische bossen en hebben een voorkeur voor waterrijke gebieden.


wnf-Banner