Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Jagoearoendi
Jagoearoendi
© Wereld Natuur Fonds

Andere namen
Wezelkat
Wetenschappelijk
Felis Yagouaroundi
Engels
Jaguarundi
Verspreiding
Van Zuidwestelijk Noord-Amerika
tot het zuiden van Zuid-Amerika
Voedsel
Knaagdieren, vogels, vissen, kikkers
Lengte
55 - 75 cm, staart 35 - 60 cm
Gewicht
5 - 9 kg
Status
Thans niet bedreigd

Met zijn spitse snuit en slanke, langgerekte lichaam lijkt de jagoearoendi meer op een marter dan op een kat. Jagoearoendi's jagen gewoonlijk overdag op de grond, zowel in het bos, als in het moeras als in de woestijn.


wnf-Banner