Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Siberische tijger
Siberische Tijger
© WWF-Canon / VFilonov

Wetenschappelijk Panthera tigris altaica
Engels Siberian tiger
Verspreiding
Zuidoost Siberië
Voedsel
Zwijnen, herten, runderen
Leeftijd
22 jaar (dierentuin)
Lengte
Tot 3,3 m (zonder staart)
Gewicht
Tot 350 kg
Status
Ernstig bedreigd

De Siberische tijger is de grootste ondersoort van de tijgers. Het is ook een van de zeldzaamste. Naar schatting leven er nog hoogstens 400 van deze machtige jagers in het wild. Het Wereld Natuur Fonds doet er dan ook van alles aan om deze ondersoort voor uitsterven te behoeden.


wnf-Banner