Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Indo-Chinese tijger
Indo-Chineese Tijger
© WWF-Canon / MKemf

Andere namen Achterindische tijger
Wetenschappelijk
Panthera tigris corbetti
Engels
Indo-Chines tiger; Indochinese tiger
Verspreiding
Vaste land Zuidoost-Azië
(Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar, Maleisië, Vietnam, Zuidoost-China)
Voedsel
Zwijnen, herten, runderen
Lengte
tot 2,6 m (zonder staart)
Gewicht
tot 180 kg

Met naar schatting tussen de 1200 en de 1800 exemplaren is de Indo-Chinese tijger na de Bengaalse tegenwoordig de meest talrijke ondersoort van de tijger. De meeste leven in de regenwouden van Thailand. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en stroperij is deze tijger echter zeker niet buiten gevaar.

Deze tijger is wat kleiner dan de Bengaalse. De grondkleur van de vacht is donkerder,
maar wel lichter dan bij de Zuid-Chinese tijger.


wnf-Banner