Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Bengaalse tijger
Tijger - Bengaalse
© Wereld Natuur Fonds

Andere namen Koningstijger
Wetenschappelijk
Panthera tigris tigris
Engels
Bengal tiger; royal tiger
Verspreiding
India, Bengladesh, Nepal, Buthan, Myanmar, West China
Voedsel
Zwijnen, herten, runderen
Leeftijd
15 jaar
Lengte
tot 2,65 m (zonder staart)
Gewicht
250 kg
Status
Bedreigd

De Bengaalse tijger is een ondersoort van de tijger die nu nog in de grootste aantallen en verspreiding voorkomt in het wild. Rond 1900 waren er alleen in india al tegen de 40.000.
In 1972 was dit aantal dramatisch gedaald tot 2000.

Door een goed beschermingsprogramma heeft de Bengaalse tijger zich weer enigszins kunnen herstellen:
naar schatting zijn er nu tussen de 3000 en 4500.


wnf-Banner