Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
  Katachtigen
  Tijgers
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Zwartvoetkat
Zwartvoetkat
© Wereld Natuur Fonds

Wetenschappelijk Felis Nigripes
Engels
Blackfooted cat
Verspreiding Zuid-Afrika
Voedsel
Knaagdieren, kleine hagedissen, insecten, spinnen
Lengte
35 - 40 cm, staart 15 - 20 cm
Gewicht
1,5 - 3 kg
Status
Kwetsbaar

De zwartvoetkat is het kleinste lid van de familie der katachtigen. Hij dankt zijn naam aan zijn zwarte voetzolen. Het is een uitstekende graver, die zijn prooien vaak te pakken krijgt door ze uit te graven.
De zwartvoetkat leeft in droge, woestijnachtige gebieden in zuidelijk Afrika zoals de Karoo
en de Kalahari en kan met weinig water toe.


wnf-Banner